cilumilu
Tartalom
MENÜ
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 
KEDVENC LINKJEIM
 

CS

CSOKIS CSIGA  /gyors/

 

Hozzávalók a tésztához: 

(ebből a mennyiségből kb. 14 közepes méretű csiga lesz)
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor


Töltelékhez:
- kb. 1 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor

Elkészítés:  
1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.

2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem.
4. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
5. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha > inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad.

 

CSOKIS KEKSZ/GABRIÉLLÁTÓL/

 

 

Hozzávalók a krémhez:
- 0,5 liter tej
- 15 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor  (főzős)

- 3 csomag Albert keksz
+ a hempergetéshez kb. 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simára keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a többi tejet is és az egészet simára keverjük a vajas-cukros-lisztes keverékkel. Ezután az egészet sűrű krémmé főzzük.
2. A kekszek közé krémet kenünk (először pár kekszet egymásra rakosgatva kenek meg, majd elborítom és úgy krémezem tovább, egyenként ragasztgatom a többihez). A maradék krémmel kívül is körbekenjük a rudat, majd meghempergetjük kókuszreszelékben.
3. Fóliába csomagoljuk és 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy a keksz jól átpuhuljon.
4. Tálaláskor ferdén szeleteljük, hogy szép csíkos legyen.

 

 

Csokis-tekercs

 

10 dkg jó minőségű étcsokoládé (én Harrert használtam)
4 tojás

6 dkg cukor
8 dkg liszt
2 evőkanál víz

A krémhez:
12,5 dkg jó minőségű étcsokoládé (én Harrert használtam)
4 dl tejszín

A díszítéshez:
porcukor
nagyobb méretű étcsokoládé lencse (én Harrert használtam)
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, kissé visszahűtjük. A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját a vízzel habosra, szinte már krémesre keverjük. A visszahűtött, de még folyékony csokoládét a tojássárgájához keverjük. Hozzáadjuk először a tojásfehérje hab harmadát, majd az egészet. Óvatosan, hogy a habot nehogy összetörjük hozzáforgatjuk a lisztet. Sütőpapíros lemezre kenjük téglalap alakban. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Egy darabka sütőpapírt megszórunk kristálycukorral. Erre fordítjuk rá a megsült tésztát, majd miután a sütéshez használt papírt eltávolítottuk ezzel a papírral együtt a rövidebb oldaláról roládszerűen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Ezalatt elkészítjük a krémet. 1 dl tejszínt felforralunk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük az étcsokoládt. Addig keverjük, amíg sima bársonyos csokoládé krémmé nem válik. 20-30 perc alatt kihűtjük. A maradék 3 dl tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe teszünk, az sem baj ha kissé kikristályosodik, majd kemény habbá verjük. A tejszín harmadát óvatosan a csokoládékrémhez forgatjuk, majd a maradékot is. 1-2 evőkanálnyi krémet félreteszünk a díszítéshez, a többivel megkenjük a roládot (a végén 3-4 centit szabadon hagyva) majd feltekerjük. Megszórjuk porcukorral. A csokoládékrémből kis rózsákat nyomunk a tetejére, amikbe 1-1 csokoládélencsét tűzködünk. Végül 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

Csoki-torta

Hozzávalók:

A piskótához (egy 25 cm átmérőjű tortaformához): 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor.

A csokoládékrémhez: 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dl tejszín, ízlés szerint rum.

A díszítéshez: csokoládéforgács, tejszínhab, ,,,A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba az egybeszitált lisztet és kakaóport. A tésztát tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük.

A krém elkészítése: A tejszínt egy fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük.

A kihűlt piskótát három egyforma vastag korongra vágjuk.

A piskótalapokat a tortatálra tesszük, és megtöltjük őket a csokikrémmel úgy, hogy a krémet gondolatban nagyjából három részre osztjuk: az alsó piskótalapra rákenjük a krém első harmadát, a középső lapra a krém második harmadát, amit befedünk a felső piskótalappal, a maradék krémmel pedig bevonjuk a tortát kívülről.

A kész tortát csokoládéreszelékkel, tejszínhabbal díszíthetjük.

CSOKI

süti tetejére is lehet tenni!

 

Házi csoki:)
Hozzávalók:
300 g cukor
1dl viz
15dkg margarin/vaj
6dkg kakaó
25dkg tejpor
mazsola/dió/mogyoró ízlés szerint

Elkészítés: A cukorból és vízből szirupot főzünk, hozzáadjuk a vajat/margarint. A kakaót és a tejport összekavarjuk, és hozzáadjuk a mazsolát(én 5 g ot tettem bele). .A vajas szirupot levesszük a tűzről, összekavarjuk a kakaós tejporos mazsolával. Egy jénai tálba, tepsibe vagy akármilyen sima tálba fóliát teszünk. Elegyengetjük a masszát, a hűtőbe, vagy hideg helyre tesszük, és két napot állni hagyjuk.
Jó étvágyat!

 

Csokis, almás kevert sütemény.

 

Hozzávalók:
 
 
40 dkg cukor
1,5 dl olaj
4 tojás
1 evőkanál kakaó
40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
40 dkg reszelt alma
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
1 tábla tejcsokoládé (10 dkg)
 
A tálaláshoz:
porcukor


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A cukrot a tojássárgájával és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóval, szódabikarbónával, dióval és mazsolával elkevert lisztet, majd a reszelt almát is. Végül hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott lisztezett 20 x 30 centis tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk csokoládédarabokkal. 180 fokos sütőben készre sütjük. Kihűtjük és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

 

CSOKIS KOCKA

Piskótához:
5 tojás, 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor,
3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál kakaó,

Cukorsziruphoz:
6 evőkanál víz, 6 evőkanál cukor

Krémhez:
5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor
12,5 dkg ráma margarin,1o dkg porcukor

A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 °C --ra előmelegített sütőben kb. 17 percig, sütjük.
A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukorral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leöntjük a lehűtött cukorsziruppal.
A tejből, pudingporból és a cukorból kissé sűrűbb pudingot főzünk.
Hűlés közben néhányszor megkeverjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és sima krémmé keverjük.
A krémet rákenjük a piskóta alsó részére, majd a felső piskótalappal betakarjuk.
Tetejét csokoládéval bevonjuk.
Hűtve tálaljuk.

Hideg csokis kocka..

Piskótához:
5 tojás, 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor,
3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál kakaó,

Cukorsziruphoz:
6 evőkanál víz, 6 evőkanál cukor

Krémhez:
5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor
12,5 dkg ráma margarin,1o dkg porcukor

A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 °C --ra előmelegített sütőben kb. 17 percig, sütjük.
A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukorral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leöntjük a lehűtött cukorsziruppal.
A tejből, pudingporból és a cukorból kissé sűrűbb pudingot főzünk.
Hűlés közben néhányszor megkeverjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és sima krémmé keverjük.
A krémet rákenjük a piskóta alsó részére, majd a felső piskótalappal betakarjuk.
Tetejét csokoládéval bevonjuk.
Hűtve tálaljuk.

 

CSERESZNYÉS VAJAS PISKÓTA

 

 

  • 5 tojás
  • 25 dkg vaj vagy Rama
  • 18 dkg cukor (lehet több is, ha valaki édesebben szereti)
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • 1 púpos tk sütőpor
  • kb.  2 marék magozott cseresznye
elkészítés
  1. A tojássárgákat  habosra keverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal, sütőporral és a puha (nem olvasztott!) vajjal.
  2. A lisztet is beledolgozzuk a masszába.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékbe forgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjön meg.
  4. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük, és a tetejére cseresznyét rakunk.
  5. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
  6. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Cseresznyés pite

 

Hozzávalók:
23 dkg lágy vaj
45 dkg cukor
4 db tojás
1 tk vanília aroma
1/4 tk mandula aroma
35 dkg liszt
1 tk só
60 dkg cseresznye (vagy előre elkészített cseresznyés pite töltelék)

Máz:
12,5 dkg porcukor
1/2 tk vanília aroma
1/2 tk mandula aroma
2 ek tej

Keverjük ki a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, és az aromákat is.
Egy külön tálban keverjük össze lisztet és a sót. Adjuk hozzá a vajas keveréket.
Vajazzunk ki egy 23 x 33 cm nagyságú tepsit.
Terítsünk a tepsire 3 csésze tésztát, erre a cseresznyét, majd kanalazzuk a tetejére a maradék tésztát.
175°C-os sütőben süssük 30-35 percig (tűpróba). Hagyjuk kihűlni.
A máz összetevőt keverjük össze és öntsük a süteményre.
Forrás: http://therecipecritic.com/2012/10/cherry-pie-bars/

 

 

 
óra
 
NAPTÁR
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2013-07-20
 
CHET
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?