Belekeverjük az apróra vágott csokit, diót és a mazsolát.
Kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában kb. 30 percig sütjük
GYÜMÖLCSTORTA
Hozzávalók a piskótához: (24-26 cm átmérőjű gyümölcstorta formához)
- 5 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál kristálycukor
A krémhez:
- fél csomag vanília pudingpor (20 g)
- 2,5 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 8 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
+ 1 cs. zselatinpor (24 cm-es tortához megfelelő mennyiségű) - nálam most színtelen zselatin és főzés nélküli
+ gyümölcsök (nálam most 4 db őszibarack és 1-2 fürt szőlő)
1. A piskótához a tojásokat szétválasztom. A sárgákat a cukorral habosra keverem (elolvadjon a cukor), majd folyamatosan hozzáadom a lisztet és szép simára keverem. A fehérjét kemény habbá verem és óvatosan hozzáforgatom a lisztes masszához.
Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütöm. (tűpróba)
2. A pudingport pici hideg tejjel és az 1 kanál kristálycukorral simára keverem, majd hozzáadom a többi tejhez és sűrűre főzöm. Kihűtöm, de közben folyamatosan kevergetem, hogy ne "bőrösödjön" meg.
3. A margarint a porcukorral habosra keverem. Ha kihűlt a puding, akkor hozzáadom a margarinos "cuccot" és habosra keverema krémet.
4. A piskótát megkenem a krémmel, a gyümölcsöket megmosom, meghámozom, felszeletelem (amelyiket kell), és tetszés szerint a krémre helyezem. Majd a tortát ráteszem egy nagy rácsra, hogy az esetlegesen lefolyó zselatin le tudjon folyni, de ne ázzon el tőle a torta alja (a rács alá érdemes egy nagy tálcát tenni).
4. A zselatint az előírás (papírra írtak) szerint elkészítem. Nálam most főzés nélküli: tehát kb. 2,5-3 dl forrásban lévő vízben elkeverem a zselatinport simára, majd ráöntöm a tortára és hagyom megdermedni.