cilumilu
Tartalom
MENÜ
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 
KEDVENC LINKJEIM
 

T

 

Túrós hamis kalács - az egyszerűség és gyorsaság jegyében

http://gabicsek.blogspot.hu/2012/10/hamis-turos-kalacs-az-egyszeruseg-es.html

 

Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg liszt
- 2-3 evőkanál mazsola
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg puha vaj
- 2 dl tejföl
1. Egy tálban összekeverem a lisztet a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a sütőporral. A mazsolát megmosom, lecsöpögtetem. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverem, majd hozzákeverem a túrót, a vajat és tejfölt. Ezután folyamatosan hozzákeverem a sütőporos lisztet is, majd belekeverem a mazsolát. 
2. Egy hosszúkás formát (pl. püspökkenyér formát) vékonyan kivajazok/lisztezek és a tésztát beleegyengetem. 
3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütöm aranybarnára. Ha a teteje nagyon szépen megsült, sütés közben letakarom fóliával és úgy sütöm tovább, hogy ne égjen meg. (a sütési idő első 30 percében légkeveréses programon sütöm, a hátralévő időben pedig alsó-felső sütésen > a sütési idő sütőfüggő) Ne ijedjünk meg, a tészta nem sül meg teljesen szárazra, szaftos, picit pudingszerű marad > az állagát hasonlíthatnám a rizsfelfújt állagához.
4. Amikor langyosra hűlt, óvatosan kiborítom a formából.

 

TÖRÖK KENYÉR

 

 

80 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dl langyos víz
5 dkg olívaolaj
5 dkg zsír
1 kk cukor
4 dkg friss élesztő
2 ek burgonyapehely
1 kk ecet 9%-os
3 kk só

Tetejére:
különböző magok, dekorsó

  A lisztet egy tálba öntöttem, közepébe mélyedést formáltam. Beleöntöttem a víz felét amiben elkavartam a cukrot, majd beleszórtam az élesztőt. Hagytam felfutni, kb. 10 perc. A többi hozzávalót is beletettem a víz kivételével és elkezdtem gyúrni. Annyi vizet adtam hozzá ameddig sima tésztát kaptam. Letakarva egy órát kelesztettem.
  Finoman átgyúrtam,  10 részre osztottam, gombócokat formáltam, még 10 percet pihentettem.
  Sütőpapíros tepsire egymástól távol tettem a gombócokat, kb. ujjnyi vastag körré lapogattam kézzel. Letakarva így kelesztettem még 40 percet.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
A kenyerek tetejére ujjal mélyedést nyomtam, lekentem tejjel, magokkal, dekorsóval megszórtam. Vízzel a tepsit jó alaposan lespriccoltam.  A forró sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.



 

TORTA BRÜNNER

 

 

Kell egy barna kerek, és egy vékony, de nagy méretű téglalap piskóta. A téglalap piskótát 2 vagy 3 azonos csíkban felvágni( minél szélesebb a csík, annál magasabb lesz a torta! )ezt krémmel vagy lekvárral szorosan feltekerni mindaddig, amig akkora nem lesz mint a barna torta átmérője..... A barna tortát félbe vágni.... rá krém rá a tekercselt torta... megint krém és a barna lap másik fele.... a végén pedig alkalomnak megfelelő diszítés

TÚRÓS  /kavart/

 

 

Túró helyett reszelt almával is el lehet készíteni. Egyszerű és gyors, nagyon finom süti!

 

A tésztához:

  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg finom túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint porcukor

A megszóráshoz:

  • porcukor

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 120°C-on készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Nagyon finom, jó étvágyat kívánok!

 

 

Túrós hamis kalács - az egyszerűség és gyorsaság jegyében

 

 

Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg liszt
- 2-3 evőkanál mazsola
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg puha vaj
- 2 dl tejföl
 
1. Egy tálban összekeverem a lisztet a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a sütőporral. A mazsolát megmosom, lecsöpögtetem. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverem, majd hozzákeverem a túrót, a vajat és tejfölt. Ezután folyamatosan hozzákeverem a sütőporos lisztet is, majd belekeverem a mazsolát. 
2. Egy hosszúkás formát (pl. püspökkenyér formát) vékonyan kivajazok/lisztezek és a tésztát beleegyengetem. 
3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütöm aranybarnára. Ha a teteje nagyon szépen megsült, sütés közben letakarom fóliával és úgy sütöm tovább, hogy ne égjen meg. (a sütési idő első 30 percében légkeveréses programon sütöm, a hátralévő időben pedig alsó-felső sütésen > a sütési idő sütőfüggő) Ne ijedjünk meg, a tészta nem sül meg teljesen szárazra, szaftos, picit pudingszerű marad > az állagát hasonlíthatnám a rizsfelfújt állagához.
4. Amikor langyosra hűlt, óvatosan kiborítom a formából.

 

 

Túró rudi sütemény,

avagy az óriás túró rudi - az igazi

 

 

Hozzávalók a tésztához: 2 őzgerincformához
- 30 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 20 dkg puha vaj (vagy margarin)
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 8 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl (vagy annyi, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 kisebb citrom reszelt héja (bio citrom)
- 3 evőkanál búzadara
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor

A mázhoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 3-4 evőkanál olaj

 

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, félreteszem amíg összeállítom a tölteléket.
2. A tojásokat szétválasztom: a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját összekeverem  a túróval, reszelt citromhéjával, búzadarával és cukorral. Majd óvatosan hozzáforgatom a habot is.
3. A két őzgerincformát enyhén kivajazom mindenhol, belisztezem.
4. A tésztát két részre osztom, mind a kettőt kinyújtom kb. fél cm vastagra úgy, hogy az őzgerincformákat ki tudjam vele bélelni. A két szélét kicsit kilógva hagyom a formából. 
A tölteléket elosztom a formákba egyenletesen, a tészta kilógó részeit ráhajtom.
5. Előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben 25 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, sima sütőben kb. 35-45 perc - végezzünk tűpróbát! Ha beleszúrjuk a tűt a süteménybe és már nem ragad rá a tűre, akkor megsült.)
6. Amikor megsült, pár percig hagyom a formában hűlni, majd kiborítom egy fa táblára. 
Teljes kihűlés után a csokoládét gőz fölött megolvasztom, elkeverem benne az olajat, és bevonom vele a süteményt. 
Fogyasztásig hűtőben tárolom.

 

 

Túrós pite

Gabriellától

 

Hozzávalók a tésztához: kb. 20x30 cm-es tepsihez
- 4 tojássárgája
- 15 dkg vaj (vagy margarin)
- kb. fél dl langyos tej
- 5 dkg friss élesztő (a könyvben 5 dkg élesztő szerepel, de ha valaki úgy gondolja, 3 dkg élesztővel is elég elkészíteni, nehogy élesztő íze legyen a végén - én most 5 dkg-mal készítettem, nagyon jó volt így is, de legközelebb lehet, hogy 3 dkg élesztővel próbálom meg)
- 30 dkg liszt
- 1 csipet kristálycukor

A töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 20-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 1 cs. vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint (aki nem szereti, elhagyható)
- 1 citrom reszelt héja (bio citrom)
- 4 tojásfehérje
- 1 evőkanál liszt

 

1. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverem. Hozzáadom a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a lisztet, majd alaposan kidolgozom rétestészta keménységűre.
Két részre osztom, az egyiket kinyújtom a tepsi méretére és belehelyezem a tepsibe. 
2. A töltelékhez áttöröm a túrót, simára keverem a porcukorral és vaníliás cukorral. Ízesítem a mazsolával, a reszelt citrom héjával, hozzáadom a tojások keményre felvert habját és az 1 evőkanál lisztet. 
3. A tölteléket a tésztával kibélelt tepsibe egyengetem, majd kinyújtom a másik tésztát is, melyet ráhelyezek a töltelékre. Egy órát pihentetem a süteményt!
4. A sütőt 220 fokra felmelegítem, majd amikor a süteményt elkezdem sütni, leveszem 170 fokra és légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöm. (a sütési idő sütő függő)
5. Amikor megsült, a még meleg süteményt meghintem porcukorral, és kockákra vágva tálalom.  
 

 

 

Tejfölös csodasüti

Gabriellától

 

 

Hozzávalók a tésztához: 20-30 cm-es tepsihez
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tejföl

A krémhez:
- 0,5 l tej
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy doboz tejföl (375 g-os)

 

Elkészítés:
1. A tejben sűrűre főzöm a pudingport a kétféle cukorral, és hagyom kihűlni. Majd hozzáadom a tejfölt és mixerrel simára keverem.
2. A tésztához a lisztben elkeverem a szódabikarbónát és elmorzsolom benne a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrom a tésztát. 
3. Kétfelé veszem, kinyújtom mindkettőt tepsi nagyságúra. Az egyiket belehelyezem a tepsibe, melyen egyenletesen eloszlatom a krémet, majd befedem a másik lappal.
4. 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő - hagyományos sütőben picivel több ideig tart)
5. Ha teljesen kihűlt, akkor csodaszépen lehet szeletelni.  (az én családom soha nem bírja kivárni a teljes kihűlési időt, emiatt nekem szinte soha nem sikerül szépre szeletelnem :))




Jó étvágyat!

TEJFÖLÖS-PUDINGOS SÜTEMÉNY

 

 

Tejfölös-pudingos sütemény
Hozzávalók: 25x35 cm-es tepsi

A tésztához:
6 tojás
180 g kristálycukor
1/2 dl olaj
1 dl víz
150 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 csipet só
pár csepp citromlé vagy ecet
A pudinghoz:
1 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
A tetejére:
800-900 g tejföl (2 nagy doboz vagy 4 kis doboz)
5-6 evőkanál porcukor
fahéj

Így csináld:
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni.
A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A sütőt 220 fokra bemelegítem.
A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem, de mostmár csak kanállal a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, mikor már habos, beleadom a citromlét és azzal még verem 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön.
A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára, Villával kicsit "megturkálom", a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatom. Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütöm.
A két tejfölt elkeverem a porcukorral és a még meleg sütire öntöm.
Hagyom az egészet kihűlni, majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl. Tálalás előtt a tetejét meghintem őrölt fahéjjal.
A receptet Meleg Tímea küldte, köszönjük!

 

Túrógolyó

 

 

Hozzávalók:

  • 1/2 kg túró
  • 6 ek méz
  • 6 ek darált háztartási keksz
  • 1 citrom leve
  • 1 cs vaníliacukor

A bevonáshoz:

  • 20 dkg tortabevonó
  • 2-3 kanál étolaj, vagy vaj

Elkészítése:

A túrót, a mézet, a darált kekszet a citromlével, vaníliacukorral jól kikeverem. Vizes kézzel gombócokká formázom, mindegyik közepébe egy fogvájót teszek és egy fél órára beteszem a fagyasztóba.

A tortabevonót összetördelem, hozzáadom az olajat, és a mikróban 220 W-on 2,5 perc alatt felolvasztom.

A kifagyasztott túrógolyókat ebbe az olvasztott csokiba belemártom, és tálcára rakom. A csoki nagyon hamar rádermed, a fogvájókat kiveszem belőle és hűtőbe teszem. 15-20 perc múlva már fogyasztható. Hűtőben kell tárolni. ( már ha marad belőle Túrógolyó recept fotó

 

TÚRÓ GOMBÓC

 

 

  • 50 dkg túró
  • 5 ek búzadara
  • 1 ek liszt
  • 2 tojás
  • 1 citromhéj
  • 3 ek cukor
  • 1 nagy bögrényi zsemlemorzsa
  • fahéjas cukor és tejföl a tálaláshoz
elkészítés
  1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a két egész tojást, a grízt és a lisztet, elkeverjük, hogy minél homogénebb masszát kapjunk. Legjobb, ha néhány óráig letakarva pihentetjük.
  2. Egy nagyobb lábasban felteszünk forrni vizet, tegyünk bele 1-2 kk sót is,és cukrot a vírbe.
  3. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk.
  4. Egy teflonserpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát (lehet szárazon vagy egy kevés zsiradékon is).
  5. Ha forr a víz, 2-3 részletben főzzük ki a gombócokat. Kb. 7-10 perccel azután lesznek készen, hogy feljöttek a víz tetejére (ha nem vagyunk biztosak, vágjunk egy gombócot félbe; ha a grízszemek szép nagyok, sárgás színűek, jól elkülöníthetőek a túrótól, akkor lesz jó). Szűrőkanállal szedjük ki őket, csepegtessük le, forgassuk meg a zsemlemorzsában, és tegyük egy tálba/tányérra.
  6. Tálaláskor locsoljuk meg bőven fahéjas-cukros tejföllel!

 

 

TEKERCS SZELET

 

Hozzávalók: Piskóta tekercshez: 6 db. tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 cs. sütőpor, egy pici étolaj .sütő papir.

A barna tészta hozzávalói: 6 tojás, 15 dkg kristály cukor, 2 evőkanál víz,4 evőkanál, rétesliszt,fél csomag sütőpor,15 dkg. darált dió, 2 evőkanál kakaó.

Tetejére: csokimáz.

Krém: 6 dl. tej, 2 cs. vanilia puding, 20 dkg. ráma, 15 dkg. cukor.

Hozzávalók: Piskóta tekercshez: 6 db. tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 cs. sütőpor, egy pici étolaj .sütő papir.

A barna tészta hozzávalói: 6 tojás, 15 dkg kristály cukor, 2 evőkanál víz,4 evőkanál, rétesliszt,fél csomag sütőpor,15 dkg. darált dió, 2 evőkanál kakaó.

Tetejére: csokimáz.

Krém: 6 dl. tej, 2 cs. vanilia puding, 20 dkg. ráma, 15 dkg. cukor.

 

TÚRÓ SZELET

 

Hozzávalók:

Tészta:

4 tojás
20 dkg cukor
1dl tej
1dl olaj
25 dkg liszt
1cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
vanilia aroma
maréknyi mazsola

Krém:

15 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja


Elkészítése:
Tészta:
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverem. Hozzákeverek 1 dl tejet és 1 dl olajat, majd beleszitálom a liszt és a sütőpor keverékét, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot forgatom bele, majd sütőpapíros tepsibe öntve megsütöm. Ha kihűl, 2-té vágom és megtöltöm a krémmel:
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot kikeverem, majd beleforgatom a túrót. A süti tetejét vaníliás porcukorral meghintve tálalom.30 percig sütöm

 

VARGA BÉLES   /ALJNÉLKÜLI/

Rita konyhájából...köszönöm!!

 

 

Hozzávalók: 15-20 dkg cérnametélt, 30 dkg túró, 5-5 dkg cukor, 2 tojás, 5 dkg vaj, 1 citrom héja, 1 cs vaníliás cukor, vagy 1-2 ek vanília kivonat, ízlés szerint mazsola, vagy aszalt meggy

A cérnametéltet sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
A mazsolát vízben beáztatjuk.
A túrót, 5 dkg cukrot, a puha vajat, reszelt citromhéjat, és a tojások sárgáját jól kikeverjük.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
Egy kisebb méretű tepsit alaposan kivajazunk,.
A túrót összekeverjük a cérnametélttel, a mazsolával (vagy meggyel), végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
A masszát beleöntjük a tepsibe, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 40-50 percig süssük.

TIPP: A tepsit kibélelhetjük réteslappal, valamint  a tészta tetejére is rakhatunk réteslapot. Így szebben, könnyebben lehet szeletelni, szervírozni.
A tésztába mazsola helyett tehetünk apróra zúzott fehér csokoládét és málnát is.

 

 

 

TÚRÓS BATYU

 

Túrós batyu,és bukta,ha kevés a túró..

25 dkg margarin,

0,5 kg finomliszt,

5 dkg rétesliszt,ha nincs otthon akkor sima lisztből csináld .

1,5 dkg élesztő,

1 db tojás,

3 dkg kristálycukor,

1 csipet só,

2 dl tej.és ha nem elég könnyen gyúrható a tészta,akkor én teszek bele egy kis tejfölt

Ezeket össze gyúrod,megcsinálod a túró tölteléket,csak addig kell neki pihenni,kinyújtod,és késsel kockákat vágsz belőle.

 

10x10-ket.

Közepébe a túrót,amibe én szoktam tenni egy kanál grízt,citromhéjat,1 tojást,mazsolát,és cukrot.és fél kg a túró.

A tészta átlós sarkát összenyomod így lesz a batyu,és tojásfehérjével le kened!!!

Ha megsült,olvasztott margarinnal átkentem a tetejét....akkor amikor kiveszed a sütit a sütőből,még forrón. Jó étvágyat. 

 

TÚRÓS-SAJTOS RÚD

 

 

Túrós-sajtos rúd
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg ráma margarin
25 dkg liszt
1 kk. só
tetejére: tojás, sajt

Elkészítése: A lisztet a sóval, margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a túrót, átgyúrjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezután 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, megkenjük tojással, sajttal megszórjuk. Csíkokra vágjuk, sütjük.

Jó étvágyat!

 

TÚRÓS POGÁCSA /BÖBÉTŐL/

 

 

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 12 dkg vaj, 25 dkg túró, 2,5 dkg élesztő,  1 tojás, 1 ek só, 1 kis pohár tejföl.   Tetejére:  lekenéshez, 1 tojás felverve,10 dkg reszelt sajt a tetejére. 


Összeállítjuk a tésztát, rugalmas de ne túl lágy tésztát kapjunk. Lisztfüggő, éppen ezért  a tejfölt kanalanként adagolva dolgozzuk csak  bele. Hüvös helyen pihentetjük kb 1 órát, de egy éjszakát is eltölthet a hűtőnkben. Így reggel, friss meleg pogácsával tudjuk megörvendeztetni a családot.:))
Lisztezett deszkára borítjuk, és 3 x hajtogatjuk, én egymás után csináltam, nem hagytam pihenő időt a hajtogatások között. Ujjnyii vastagságúra kinyújtjuk, kis kerek 3-4 cm  szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,  kb 1/2 órát pihentetjük , tojással lekenjük, sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben 180 fokon 13 perc alatt készre sütjük.

 

TÚRÓKRÉMES EPER TORTA

zsókanit oldalán találtam  :)


Ahogy készült: 4 tojásból piskótát készítettem a szokásos módon. 50 dkg túrót átpasszíroztam kb 6 evőkanál porcukrot, adtam hozzá és habosra kevertem, 2 dl tejbe elkevertem 2,5 dkg zselatint, majd kevergetve forrásig főztem, mikor már csak langyos volt a túrókrémhez kevertem, 3 dl tejszínt felvertem habnak és a zselatinos túróhoz adagoltam.

Kettévágtam a piskótát, mind a két felét, amit a túróra tettem megkentem tavalyi eperlekvárral, a túró egyik felét a piskótára kentem, majd középre eperszemeket tettem, a maradék túrót is rásimítottam, következett a piskóta másik fele, ami szintén lekváros volt és azt lekváros felével tettem a túrókrémre.

Összeturmixoltam pár szem epret és az így kapott masszát a piskóta tetejére öntöttem, beszívódott, majd tálalás előtt beborítottam 3 dl habbá vert tejszínhabbal, eperszemekkel díszítettem és a maradék turmixolt epret rácsurgattam.

 

TEJBEGRÍZ SZELET

 

 

Hozzávalók a tésztához:
 
(22x36 cm-es tepsihez)
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej    (ha 1 dl-t tesztek bele, végül is az sem sok)
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor
 

A krémhez:
- 8 dl tej
- kb. 5 evőkanál búzadara (púposan)
- 10-15 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
 
 
óra
 
NAPTÁR
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2013-07-20
 
CHET
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?