cilumilu
Tartalom
MENÜ
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 
KEDVENC LINKJEIM
 

 

M

 

MÉZES SÜTI

 

 

A tökéletes mézeskalács recept!

gyors, rögtön süthető, isteni finom, puha

Tészta:

Hozzávalók: 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs. mézes fűszerkeverék, 4 evőkanál tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!

Máz:

tojásfehérje, porcukor

Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele.
Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is.

 

Mézes krémes

 

 

Ezt a süteményt két féle krémmel is el lehet készíteni. Összefolyt már a mézes krémes és a mézes zserbó fogalma, ha máshol nem, hát nálam, mert én magam sem tudom, hogy melyik, melyik... A tészta ugyanaz, a krém más. Mindkettő finom, talán a grízes változat finomabb. Nekem.
 
Tehát, a tészta hozzávalói:




  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 3-4 ek tej
  • 6 dkg méz
A vajat az egész tojást. a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra lehűlt, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóba osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként kinyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.


És akkor pár szó arról, hogy az első képen szereplő krémes mitől lett tökéletes. A tésztát két sütőpapír között nyújtottam, olyan vékonyra, amilyenre csak hagyta magát. Erre mondják, hogy késpenge vastagságú. Az egyik sütőpapírt óvatosan lehúztam róla, a másikkal együtt rátettem a tepsi hátoldalára és így sütöttem meg. Lehelet vékony lett, így a krém nedvességét szinte teljesen magába szívta. A tetejére a csokoládét ecsettel vittem fel, így szintén lehelet vékony réteget kaptam. Érdemes kipróbálni így, mert így ez az esetleg nehezen kezelhető tészta is megszelídíthető. 
 
Segítség: Szilikon lapon sütve, vagy egyenként sütőpapíron sütve a legegyszerűbb, illetve, ha már eleve a szilikonon, vagy a sütőpapíron nyújtjuk ki, sokkal könnyebb felemelni, és a tepsibe, vagy a tepsi hátuljára tenni és megsütni.
 
 
A grízes változat
 
 
 
 
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 3 dl tej
  • 6 dkg búzadara
  • kb. 15 dkg baracklekvár
  • + 4 evőkanál tej, 2 evőkanál rum
A krémhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként előbb megkentem a 4 evőkanál tej és 2 evőkanál rum keverékével, hogy előbb megpuhuljon, és ne kelljen egy napot várni rá, majd vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet simítunk rá, és egymásra helyezzük őket.
 
A tetejére:
 
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
Gőz felett a csokoládét a vajjal felolvasztom, és a sütemény tetejére kenem. Hűtőben tárolom.
 
Másik krém, a vajas változat:
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál vaníliás cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 5,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál rum
  • + 4 evőkanál tej + 2 evőkanál rum
A tojássárgáját kikeverem a cukorral, majd jön hozzá a liszt, és a tej. Jól kikeverjük, és kis lángon, sűrű, sima krémet főzünk, majd kihűtjük. Amíg ez a krém hűl, addig a vajat kikeverem a porcukorral, és a rummal. Majd a már teljesen kihűlt tojássárgából főzött krémhez keverem.
A megsütött mézes lapokat megkenem a 4 evőkanál tejben elkevert 2 evőkanálnyi rummal, hogy ne kelljen megvárni, hogy megpuhuljon, majd a krémmel megkenem.
 
Tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
Gőz felett a csokoládét a vajjal megolvasztom, majd a sütemény tetejére kenem, hűtőben tárolom.
 
 
Nagyon gáz, de ez még karácsonyi süti... Azóta nem volt időm feltenni, pedig a képeket már akkor, vagy nem sokkal utána megcsináltam és feltöltöttem, csak megírni nem volt időm... Mindegy, jó lesz ez húsvétra is!

Málna sorbet recept

 

 

  • 30 dkg málna
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • néhány csepp citromlé
elkészítés
  1. A málnaszemeket 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy az apró bogarak és az egyéb szennyeződések feljöjjenek a víz tetejére. Ezután a vizet leöntjük, a málnát jól átmossuk, majd szűrőedényben lecsöpögtetjük.
  2. A 3 dl vizet és a kristálycukrot kislábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.
  3. A málnát pépesítjük (elég egy villával szétnyomkodni), fedeles edénybe tesszük, rácsepegtetjük a citromlevet, majd apránként hozzáöntjük a lehűlt cukros vizet. Közben folyamatosan keverjük.
  4. Az edényt befedjük, és 5-6 órára a fagyasztóba tesszük. Óránként egyszer elővesszük, és alaposan átkeverjük a sorbetet. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sorbetbe, mert annál finomabb lesz a végeredmény.
  5. Málna sorbet recept

     

    Málna sorbet

     

    hozzávalók 4 főre
    • 30 dkg málna
    • 15 dkg cukor
    • 3 dl víz
    • néhány csepp citromlé

 

MÁGLYARAKÁS

 

 

 

 

  • kb. 160 g szikkadt kalács
  • 2 tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 g vaj
  • 1 marék mazsola
  • 1 dl rum
  • 8 ek darált dió
  • 2 közepes, savanykás alma
  • 2 ek sárgabarack lekvár


lkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük és egy szögletes tálba rakosgatjuk.
  2. A tojássárgákat kézi habverővel kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat és a citromhéjat.
  3. A kalácsokra öntjük a tojásos egyveleget és 15-20 percig állni hagyjuk.
  4. A mazsolát a rumba áztatjuk.
  5. Egy kb. 25 x 25 cm-es hőálló tálat kivajazunk és egy réteg áztatott kaláccsal borítjuk az alját. Megszórjuk a mazsolával és a dió felével. Jön még egy réteg kalács, mazsola és dió a tetejére.
  6. Az alaposan megmosott és szárazra törölt almákat vékony (2-3 mm-es) szeletekre vágjuk és beborítjuk velük kalácsokat.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk a tálat, kb. 25 percre.
  8. Közben a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén óvatosan belekeverjük a lekvárt.
  9. Amikor letelt az első sütési idő, mérsékeljük a hőt 150 fokra, a lekváros habot az almákra simítjuk és visszatoljuk a tálat a sütőbe.
  10. 10-13 perc alatt készre sütjük. Ez idő alatt a hab szépen megemelkedik a tetején, és kissé megpirul.

 

MEGGYES KELT PITE

 

 

Dobálós meggyes kelt pite

  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 5 főre
  • 45 dkg liszt
  • ½ l tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek cukor + 2-3 ek a tetejére
  • 3 ek olaj
  • 50 dkg magozott meggy
elkészítés
  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert tejben, majd fakanállal elkeverjük a többi hozzávalóval.
  2. 30 percet hagyjuk kelni a tálban, majd egy vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük, egyenletesen eloszlatjuk, és a meggyet "rádobáljuk" a tetejére.
  3. Ezután hagyjuk még 10-15 percet kelni.
  4. Megsütjük, ügyeljünk rá nehogy odakapjon.

 

MEGGYES PITE


 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mokkáskanál só
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • Töltelékhez:
  • 8 dl meggy
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • fahéj
  • 1 l magozott, lecsepegtetett meggy
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • A tepsi kenéséhez:
  • olaj vagy sütőmargarin

Elkészítés:

A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet. Félretesszük hűlni.

A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.

Megjegyzés:

Csak akkor szeljük fel, ha kihűlt, mert addigra szépen összeáll a pudingtól a krém a belsejében. Nálunk ez a család kedvence, néha bizony langyosan, kanállal eszik a tepsiből a kis türelmetlenek. :)

 

MEGGYES-TEJSZÍNES SZELET

 

 


Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál kakaó.
A töltelékhez: kristálycukor, 2 üveg 7 dl-es meggybefőtt, 15 dkg étkezési keményítő, 25 dkg vaj, 5 dl hab tejszín, 2 csomag habfixáló.
A díszítéshez: csokoládéforgács.

A tojássárgákat habosra keverjük 3 evőkanál cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd a tojássárgájás masszához keverjük.
Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaót. A tésztát egy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 12-15 percig sütjük. A befőtt levét leszűrjük, hozzáadunk egy liter vizet, és ízesítjük. A léből egy keveset leöntünk és félretesszük. A többit összekeverjük a keményítővel, és sűrűre főzzük. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe még forrón belekeverjük a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a vajjal. A piskótát meglocsoljuk a félretett befőttlével, és előbb meggyes, majd vajas krémmel megkenjük. A tejszínt habfixálóval habbá verjük,és a sütemény tetejére kenjük. Csokoládé forgáccsal díszítjük.

 

Hozzávalók (egy nagy gáztepsihez):

Az alsó tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 citromhéja, 2 dl tej, fél kocka (2,5 dkg) élesztő, 2 tojássárgája.

A töltelékhez: 2 kg kimagozott meggy vagy 2 üveg magozott meggybefőtt, 2 csomag vaníliás főzős pudingpor, 20-30 dkg cukor (a meggy édességétől függően, természetesen a befőttbe kevesebb, mint a friss meggybe), 1 kiskanál őrölt fahéj.

A felső tésztához: 2 tojás, az alsó tésztából kimaradt 2 tojásfehérje, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál darált dió, fél kiskanál őrölt fahéj.

A sütemény tetejére: fél maréknyi durvára darált dió, porcukor.

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut (a tej tetején vastag világosbarna hab képződik).

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk a vajjal. Aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgép dagasztóspiráljával egynemű tésztát keverünk. A tésztát langyos helyen fél órát kelesztjük.

Ezalatt a meggyet egy fazékba öntjük. Ha befőttet használunk, az egyik befőtt levében, ha friss meggyet, 2 dl vízben csomómentesen kikeverjük az egyik pudingport, és a meggyhez öntjük. Hozzáadjuk a cukrot is, és kevergetve addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a másik pudingport is, de tovább már nem főzzük (ez a pudingpor majd sülés közben "fő meg"). A meggyes tölteléket félretesszük, hogy kihűljön.

A felső tésztához a két egész tojást szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. A tojásfehérjéket egy mély tálba öntjük. Hozzájuk adjuk a másik tésztából megmaradt két tojásfehérjét, és a négy kanál cukor folyamatos hozzáadásával kemény habot verünk. Beleöntjük a két tojássárgáját, és tovább verjük még legalább három percig. A darált dióba belekeverjük a lisztet és a fahéjat, és a fahéjas diót óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.

Az aljába egyenletes vastagságú rétegben belenyomkodjuk a kelttésztát. Erre ráöntjük, rákenjük a meggyes tölteléket. A töltelék tetején pedig elosztjuk a diós habot. A habot megszórjuk durvára vágott dióval.

A süteményt előmelegített 200 fokos sütőbe, a legalsó rácsra tesszük, és sütni kezdjük. Kb. negyed óra múlva a tetejét egy alufólialappal letakarjuk, hogy meg ne égjen. A sütési idő kb. egy óra.

 

MEGGYES SÜTI

 

4 egész tojás, 40 dkg cukor, 2x 2dl tejföl (egyiket a liszt előtt,
másikat utána hozzákeverni, 40 dkg liszt, 1 sütőpor,citromhéj.Mindezt
kizsírozott, lisztezett tepsibe önteni. A gyümölcsöt a tetejére
szórni.

 
 
GRÍZES MÉZES ZSERBÓ
 
 
 

Grízes mézes krémes

 

 

Hozzávalók:

 

- 50 dkg liszt

- 15 dkg porcukor

- 6 dkg vaj

- 2 evőkanál méz

- 1 kávéskanál szódabikarbona

- 2 tojás

- 4 ek. tejföl

 

A hozzávalókat összegyúrom és 30 percig pihentetem.

A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle.

 

Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm.

 

Töltelék hozzávalói:

 

- 25 dkg porcukor

 

- 20 dkg margarin

- 6 dl tej

 

- 5 csapott evökanál búzadara

 

- barack lekvár/vagy egyéb/

 

- 1 tábla tortabevonó

 

A darát megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni.

 

A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával.

Első lapot behelyezem a tepsibe és a töltelék felét ráöntöm,elkenem.

Ráhelyezem a 2. lapot megkenem ribizli lekvárral.

 

3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel.

Erre a 4. lapot és a tetejére tortabevonót olvasztok.

 

Másnapig pihen a hűtőben, majd tetszés szerint felvágom.

 

MÁGJARAKÁS

 

 
  • 2 tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 g vaj
  • 1 marék mazsola
  • 1 dl rum
  • 8 ek darált dió
  • 2 közepes, savanykás alma
  • 2 ek sárgabarack lekvár
elkészítés
  1. A kalácsot felszeleteljük és egy szögletes tálba rakosgatjuk.
  2. A tojássárgákat kézi habverővel kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat és a citromhéjat.
  3. A kalácsokra öntjük a tojásos egyveleget és 15-20 percig állni hagyjuk.
  4. A mazsolát a rumba áztatjuk.
  5. Egy kb. 25 x 25 cm-es hőálló tálat kivajazunk és egy réteg áztatott kaláccsal borítjuk az alját. Megszórjuk a mazsolával és a dió felével. Jön még egy réteg kalács, mazsola és dió a tetejére.
  6. Az alaposan megmosott és szárazra törölt almákat vékony (2-3 mm-es) szeletekre vágjuk és beborítjuk velük kalácsokat.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk a tálat, kb. 25 percre.
  8. Közben a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén óvatosan belekeverjük a lekvárt.
  9. Amikor letelt az első sütési idő, mérsékeljük a hőt 150 fokra, a lekváros habot az almákra simítjuk és visszatoljuk a tálat a sütőbe.
  10. 10-13 perc alatt készre sütjük. Ez idő alatt a hab szépen megemelkedik a tetején, és kissé megpirul.

 

Mézeskalács recept

Ezt a recit azért szeretem,mert a nyers tésztát nem kell pihentetni!!!


 

 

Díszítés:

  • csokoládé
  • cukorgyöngy
  • dió/mandula
elkészítés
  1. A lisztet a szódabikarbónával, a mézessütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Akkor jó, ha közepesen kemény tészta lesz belőle.
  2. Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 2-3 cipóra osztjuk. Az egyiket 3 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk. 5-6 cm nagyságú, különböző formájú kiszúróval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
  4. A mézes formákat cukormázzal is díszíthetjük. Ehhez a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza legyen (2 tojásfehérjéhez 25-30 dkg porcukor kell). Zsírpapírból hajtogatott habzsákba töltjük, és már „rajzolhatunk” is vele a figurákra.
  5. Lehet még díszíteni gőz felett felolvasztott csokoládébevonóval és cukorgyöngyökkel is. Vagy még sütés előtt a formákra lehet tenni diót, mandulát stb.

 

MÉTERES KALÁCS

Tésztához:

  • 4 tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 26 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 1 ek kakaópor

Krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 1 főzős puncs pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek rum
  • 15 dkg Rama

Tetejére:

elkészítés
  1. Tésztához a tojást a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, és jól összekeverjük.
  2. Beletesszük a lisztet és a sütőport, jól összedolgozzuk.
  3. A masszát kétfelé szedjük és az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport. A két masszát jól kizsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük és megsütjük. Ha teljesen kihűlt, egy centis csíkokra szeleteljük.
  4. A krémhez a tejet a pudingporral összekeverjük és sűrű pudingot főzünk belőle. A porcukrot a rummal és margarinnal habosra keverjük, és a teljesen hidegre hűlt pudinggal simára keverjük.
  5. A tésztákat megtöltjük a követkető sorrendben: barna tészta, krém, sárga tészta, krém és így tovább.
  6. A tetejére csokimázat teszünk (a csokit felolvasztjuk gőz felett, kis olajat keverünk hozzá és kész is).
  7. A rudakat ferdén szeleteljük fel, így jön majd ki a képen is látható minta.
     

MADÁRTEJ SZELET

 

Madártejszelet
Elkészítés: 8 tojásból piskótát sütünk.

Krém:3csomag vaníliapudingot,1/2l tejjel felfőzzünk,25dkg rámát kikeverünk 20dkg porcukorral.Amikor a puding kihűlt,összekeverjük a rámával,hozzáadunk 1csomag vaníliáscukrot,és habosra keverjük.Megkenjük a piskóta tetejét a krémmel.3csomag tejszínhabport 1/2l hideg tejjel felverünk,és a krém tetejére kenjük.Csoki reszelékkel,vagy csoki darával megszórjuk.

Ha van itthon tejszinem akkor azt verem fel habfixálóval és azt teszem a tetejére.

 

 

Mézes piskóta

 

 

Mézes lap:

25 dkg lisztbe fél k.kanál szódabikarbóna, elmorzsolni benne 5 dkg vajat, hozzá 7 dkg p.cukrot, 1 egész tojást, 2 e.kanál folyékony mézet, 2 e.kanál tejfölt, kidolgozni! Míg pihen a hűtőben 8 tojásból süss piskótát! (Ha valaki nem tudja hogyan kell, szívesen elmondom én hogy szoktam....nagy tepsibe). Ugyanebbe a tepsibe a mézes tésztából 2 lapot. Vékony lesz, kevés sülés kell neki.
Krém:
4 dl tejben megfőzni 1 van.pudingot, 1 t.sárgáját, tűzről levéve hozzáadni 2 cs. van.cukrot, majd az 1 tojás felvert fehérjét. Kihűteni. 20 dkg p.cukrot habosra kavarni 25 dkg margarinnal, majd eldolgozni a kihűlt főtt krémmel. Megkenni a lapokat, alul felül mézes, középen piskóta. Én a tetejére is hagyok kicsi krémet és csokit reszelek rá, de be lehet vonni mázzal is.

 

Meggylekváros nagyi sütije

 

 

25 dkg vajat
3 tojás sárgáját
1 csom. sütőport
10 dkg cukrot
1 citrom reszelt héját és kicsavart levét
50 dkg lisztet és
1 csom. vaníliás cukrot összegyúrtam. A tészta 3/4 részét vastagra nyújtottam és egy 35x24-es magas falu tepsibe nyomkodtam.

2 kis üveg meggyízzel vastagon megkentem. A sütőt 180 fokra állítottam, közben elkészítettem a habot:

3 tojás fehérjét kemény habbá vertem
15 dkg porcukorral és rásimítottam a meggyízre.
   A maradék tésztát ceruzavastagságúra sodortam és a habréteget berácsoztam. Forró sütőben sütöttem 30 percet, vigyázva, hogy a teteje ne sötétedjen meg. Tepsiben hagytam kihűlni, majd szeleteltem.

 
óra
 
NAPTÁR
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2013-07-20
 
CHET
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?