A tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a 9 tojássárgáját, majd a többi tésztához valót is.
A tésztát megsütjük, mint a piskótát légkeveréses sütőben, először 200 fokon 5 percig, utána 170 fokon sütjük tovább.
A krémhez gőz fölött habot verünk, és ha kihűlt, a tésztára kenjük.
Csokimázat készítünk, összekeverjük a hozzávalókat, de nem szabad melegíteni, csak kikavarni.
Hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve hűtőben tároljuk.
Nanaimo szelet
Tészta:
Kis lángon (vagy vízgőzön) olvasszunk össze
11 dkg vajat
5 dkg cukrot
5 ek kakaót
Keverjünk hozzá egy előzetesen habosra kevert tojást, és kicsit főzzük össze.
Adjunk hozzá:
16 dkg (graham) keksz morzsát
7 dkg kókusz reszeléket
7 dkg apróra vágott diót
Keverjük össze és nyomkodjuk egy kis méretű (22 x 22) zsírpapírral bélelt tepsi/forma aljára.
Málnás krém:
Egy elektromos keverővel, keverjünk simára
11 dkg vajat
kb. 40 dkg porcukorral.
Adjunk hozzá 15-20 dkg málnából készült pürét (magok nélkül).
A krém legyen kemény, de azért még kenhető. Használjunk annyi porcukrot, hogy egyensúlyozza a málna savanyúságát. Egyenletesen terítsük az alsó rétegre, és hűtsük le.
Csokoládéöntet:
Egy tábla étcsokoládé olvasszunk össze 2 ek vajjal vízgőzön, és terítsük el a sütemény tetején.
Vágjuk kockára, vagy szeletekre.