D
DIÓS KRÉMES
Hozzávalók:
Ennek a süteménynek a lapjait külön külön kell kikavarni,amíg az egyik lap sül,előkészítjük a következő adagot.nem bonyolult,,csak leírva..:D
Egy lap hozzávalója:
1.5 tejföl
1 tojás,egy kávéskanál szódabikarbona
5-5-5 evőkanál finom liszt,kristály cukor,és darált dió
egy kisebb narancs reszelt héja
A töltelék:
1 l tej,9 csapott evőkanál búza dara,pici só
25 dkg vaj/margarin (a vaj drágább,,de finomabb)
20 dkg porcukor,vaníliás cukor,bourbon vaníliás 1-1
(a krémbe is lehet egy kis narancs héjat reszelni ha marad,még finomabb tőle)
A tejből és a darából sürü tejbegrízt készítünk,hülésig kavarjuk.a vajat kihabosítjuk a porcukorral,ízesítjük és a kihült grízhez keverjük.Ezzel töltjük majd a kihült lapokat.
A sütőt 195 fokra előmelegítjük.a sütőformát (25X40 formában sütöttem )sütőpapaírral kibéleljük,és az egy adag tészta pépet beleöntjük,kevésnek tűnik de majd a szóda felhúzza.arra ügyeljünk hogy kb egyforma vastag legyen a nyers tészta.Tűpróbáig sütjük (kb 9-10 perc,sütőfüggő.)Ez a tészta kissé ragacsos,attól még megsült.!!
így járunk el mind 3 lappal.,konyha ruhára ráhuzzuk a forró lapokat.
Ha mind 3 lap kihűlt,lehet tölteni.Ez a krém kiadós,maradhat a tetejére is,és dióval megszórjuk.Tálalás előtt,hűtőbe tesszük 2-3 órára!
Jó étvágyat!!
DIÓS KOCKA
Diós kocka
Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
18dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 egész tojás,
1 citrom reszelt héja és leve.
A töltelékhez:
lekvár,
20 dkg cukor,
3 tojás sárgája,
15 dkg darált dió,
fél csomag vaníliás cukor,
3 tojás fehérje.
Rövid leírás
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Vékonyra kinyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, és megkenjük savanykás lekvárral.
A töltelék hozzávalóit elkeverjük a tojásfehérje keményre vert habjával, és a masszát lekvárral megkent tésztára öntjük.
Megsütjük, és ha kihűlt, kisebb kockákra vágva szeleteljük
DUBARY SZELET
Julaféle Dubarry-szelet
Kivajazunk egy tepsit, amire ráfektetjük a húsokat.
8 szelet csirkecomb filézve, ki klofolva, enyhén sózva, megkenve krémsajttal, rá darabolt Becken szalonna és hagyma szeletek, és a sósvízben főtt karfiol rózsák. ½ 1 pohár tejföl 1 főzőtejszín 2 evőkanál liszt simára keverve, bele füstölt sajt és trappista.
Ezzel befedve hús halmok, és kétféle sajttal megszórva sütjük.
|